Download de werkbladen Luchtquiz, Landquiz
en Waterquiz voor gebruik in de klas (~8 MB .rtf-bestanden).
Download hier de opgeloste quizzen (12 MB .rtf-bestanden).
De verschillende quizzen zijn ook online beschikbaar..
Download hier de opgeloste quizzen (12 MB .rtf-bestanden).
De verschillende quizzen zijn ook online beschikbaar..
Vakken:
Aardrijkskunde, Engels, wetenschappen
Doelstellingen:
- Inzicht in het nut van teledetectie in het beheer en behoud van rijkdommen van de aarde.
- De interesse vergroten voor rijkdommen en diversiteit van de aarde evenals de veranderingen teweeggebracht door natuurlijke en antropogene processen.
- Leren over hoe deze processen en de verschillende componenten van het oppervlak en de atmosfeer van de aarde uit satellietbeeldvorming afgeleid kunnen worden.
- De schoonheid van de wereld bewonderen gezien vanuit de ruimte door middel van satellietbeeldvorming.
- Inzicht in hoe deze beelden toegepast kunnen worden om een beter inzicht te krijgen in de dynamische aard van milieuprocessen alsook de impact van menselijke activiteiten op het milieu.
- Inzicht in hoe deze kennis gebruikt wordt om in grotere harmonie te leven met ons milieu en om het milieu beter te beheren.
- Concrete toepassingen voor teledetectie identificeren.
Materialen:
Een internettoegang tot de module Een wereld aan beelden.
Benodigde tijd:
Een/twee lesu(u)r(en).
Procedure:
- De werkbladenLuchtquiz, Landquiz
en Waterquiz (~8 MB .rtf-bestanden) worden onder de studenten verdeeld. De studenten werpen een eerste blik op de vragen en beantwoorden ze als ze kunnen.
- In een tweede fase navigeren de studenten op hun eigen tempo in de module Een wereld aan beelden to find answers for each question.
om antwoorden op iedere vraag te vinden. De pagina "Help! Waar vind ik wat" legt de verschillende manieren van navigeren uit en geeft koppelingen tot de inhoudsopgave en referentiepagina's. De studenten worden aangemoedigd om deze pagina te bekijken om te begrijpen waar informatie binnenin de module gevonden kan worden.
Naast iedere vraag zullen de studenten de thematische icoon (of pictogram) vinden van de modulepagina waar ze naartoe kunnen gaan om het antwoord te vinden. - Afhankelijk van de tijd kunnen de studenten 1, 2 of 3 van de voorgestelde quizzen invullen. Eén quiz is ongeveer 12-14 vragen lang.
- In een derde fase (eventueel in een twee les) lopen de studenten dezelfde vragenlijst samen door in kleine groepen.
Ze controleren hun antwoorden en corrigeren zichzelf, waar nodig.
Variant : groepen van 2 studenten wisselen vragenlijsten uit en corrigeren elkaars vragenlijst. - De beantwoorde quizzen (12 MB .rtf-bestanden) zal de leerkracht helpen om de studenten te helpen.
- De studenten kunnen ook deze quizzen online doornemen..
Validatie en correctie van de quizzen kunnen gebeuren via de knop "Geef me punten!". Niet beantwoorde vragen worden fout gerekend.
In de online-versie van de quizzen worden er soms aanwijzingen gegeven over waar het antwoord in de module te vinden is (klik op de tips). Echter, ieder vraag is niet verbonden met het pictogram van de pagina waarop het antwoord staat.