Over deze tutorial

Air quality Storms Coral reefs Deserts Blooms Ocean currents Ozone Global biosphere

Waarover gaat "Een wereld aan beelden"?

Deze tutorial handelt over hoe belangrijk teledetectie is tegenwoordig.

Hij is opgebouwd rond een stel uitgekozen teledetectietoepassingen om het nut van verschillende beeldtypes aan te tonen voor verschillende doeleinden van lokale tot mondiale schaal. Ieder hoofdonderwerp wordt voorgesteld op basis van één scherm, waar een centraal beeld als "blikvanger" fungeert. Tekst is opzettelijk beknopt gehouden, met een aantal koppelingen kan bijkomende informatie weergegeven worden.

De pagina page Help! Waar vind ik wat in deze tutorial? zal u helpen (en u studenten) om in deze tutorial informatie te vinden en te navigeren.

Voor welke studenten?

De tutorial en de bijbehorende activiteiten in de klas zijn bedoeld voor studenten van de hogere graad van de middelbare school (derde graad, studenten van 16-19 jaar oud). Er is vanuit gegaan dat deze in een klassikaal verband gebruikt zullen worden. De activiteiten kunnen aangevuld worden door studenten die ofwel individueel ofwel in kleine groepen werken.

Voor welke disciplines?

Deze tutorial is interdisciplinair. De inhoud ervan kan passen in de lessen aardrijkskunde, in wetenschappen evenals in de lessen Engels.

Wat zullen mijn studenten leren door deze tutorial?

Bij het navigeren door deze tutorial, zullen de studenten:

  • De schoonheid van de wereld bewonderen gezien vanuit de ruimte.
  • Nieuwe plaatsen op de wereld ontdekken.
  • Inzicht krijgen in het nut van teledetectie bij het beheer en behoud van de rijkdommen van de aarde.
  • Leren over de rijkdommen en diversiteit van de aarde evenals de veranderingen teweeggebracht door natuurlijke en antropogene processen.
  • Leren over hoe deze processen en de verschillende componenten van het oppervlak en de atmosfeer van de aarde uit satellietbeeldvorming kunnen afgeleid worden.
  • Inzicht krijgen hoe deze beelden toegepast kunnen worden om een beter begrip te krijgen van de dynamische aard van milieuprocessen alsook van de impact van menselijke activiteiten op het milieu.
  • Concrete toepassingen voor teledetectie identificeren.
  • In staat zijn bepaalde kenmerken op satellietbeelden te herkennen/interpreteren.
  • In staat te beschrijven hoe teledetectie bijdraagt tot het monitoren van het milieu.

Hoe kan ik de tutorial met mijn studenten gebruiken?

  • U kunt de studenten op hun eigen ritme de tutorial laten doornemen.
  • U kunt ze vragen één van de meerkeuze-quizzen. te doen. De quizzen zijn ontworpen om de studenten te motiveren de hele tutorial door te worstelen om antwoorden te zoeken.
  • U kunt ze presentaties laten maken over één van de voorgestelde hoofdonderwerpen (zie de inhoudspagina). Ze kunnen meer onderzoek doen over het gekozen onderwerp.
  • U kunt ze een beeld laten kiezen uit het mozaïek. Als ze de bijgevoegde informatie gelezen hebben, kunnen ze het beeld aan de klas voorstellen en uitleggen.
  • U kunt één van de lessen/werkbladen, vermeld in het hoekje van de leerkracht. gebruiken. Activiteiten worden in een aanbevolen volgorde voorgesteld. Als eerste staan lesplannen en werkbladen vermeld die rechtstreeks met de tutorial "Een wereld aan beelden" gebruikt kunnen worden. Dan vindt u een lijst met klassenactiviteiten ontworpen om over aardobservatie te leren en om teledetectie te introduceren. Tenslotte wordt onderwijsmateriaal over andere onderwerpen in de tutorial "Een wereld aan beelden" voorgesteld, d.w.z. mondiale opwarming, in detail beschreven.

Is er enige voorkennis nodig?

Neen.

Floods Ice melting Volcanoes Global change Man-made structures Agriculture Cities natural World Heritage