UNESCO en de Werelderfgoedsites

UNESCO

UNESCO is de organisatie voor onderwijs, wetenschappen en cultuur van de Verenigde Naties.

Als gespecialiseerd agentschap van de Verenigde Naties is UNESCO actief op vlak van onderwijs, natuurwetenschappen, sociale en humane wetenschappen, cultuur, communicatie en informatie. De UNESCO, die in 1945 werd opgericht, heeft tegenwoordig 191 lidstaten.

Werelderfgoedsites

Erfgoed is onze erfenis van het verleden, waar we vandaag mee leven en wat we aan toekomstige generaties doorgeven. Ons cultureel en natuurlijk erfgoed zijn beide onvervangbare bronnen van leven en inspiratie.

Denk aan plaatsen die zo uniek en anders zijn als de wildernis van Serengenti in Oost-Afrika, de piramiden van Egypte, het Groot Barrièrerif in Australië en de barokkathedralen van Latijns-Amerika. Deze sites vormen ons werelderfgoed en verdienen onze bescherming.

Dit is de reden waarom UNESCO tracht de identificatie, de bescherming en het behoud aan te moedigen van cultureel en natuurlijk erfgoed over de hele wereld, dat aanzien wordt als van buitengewone waarde voor de mensheid.

Kijk voor meer informatie Module 2 – Behoud van natuurlijk en cultureel erfgoed.Abu Simbel temple
De werelderfgoedsite van Abu Simbel, Egypte. Foto: WHC UNESCO.

Je kunt ook de educatieve website Teledetectie als steun voor werelderfgoedbehoud bezoeken en op de lijst met werelderfgoedsites kijken.


Toggle: Debug