Τί είναι το τεχνητό νησί;

Το τεχνητό νησί είναι μια ανθρώπινη κατασκευή. Δεν έχει σχηματιστεί από φυσικούς τρόπους.

Τα τεχνητά νησιά μπορούν να δημιουργηθούν επεκτείνοντας υπάρχωντα νησάκια, κατασκευή πάνω σε υπάρχωντες ύφαλους, ή με την συγχώνευση μερικών φυσικών νησιών δημιουργώντας ένα μεγάλο νησί.

Το Ντουμπάι έχει μερικά από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα τεχνητών νησιών στον κόσμο, συμπεριλαμβάνοντας τα τρία έργα με τα Φοινικόνησια, τον Κόσμο και τον Προκυμαία του Ντουμπάι, από τα οποία το τελευταίο είναι το μαεγαλύτερο σε κλίμακα.

Στο Μπαχράιν, μεταξύ Κατάρ και Σαουδική Αραβία, άλλα φαντασιακά νησιά επίσης εμφανίζονται από το Περσικό ωκεανό.

Το δίκτυο των τεχνητών νησιών που ξανασχηματίζει αυτό το μέρος της ακτής του Περσικού Κόλπου είναι το πιο μεγάλο έργο εδαφικής ανάκτησης σε όλο τον κόσμο . Τα νησιά κατασκευάστηκαν από άμμο που αποσύρθηκε ανυψώθηκε από το βυθό της θάλασσας.

Αυτή η δημιουργία καινούργιου εδάφους εκεί που υπήρχε μια φορά νερό είναι δυνατή εξ'αιτίας του ρυχου βάθος του κόλπου και την πλατύ υφαλοκρηπίδα ηπείρου πέρα από την ακτή του Ντουμπάι.

Zoom Sign
Ντουμπάι
Αυτή η δορυφορική εικόνα δείχνει τα τεχνητά νησιά ανθρώπινης κατασκευής, τα οποία βρίσκονται λίγο πιο πέρα από την ακτή του Ντουμπάι στις Ενωμένες Αραβικές Εμιράτες: ο Φοίνικας Jumeirah και ο Κόσμος (05/11/07). Πηγή: N. Sullivan/SSTL through ESA.

Toggle: Debug