Ο Ευρωπαϊκός Δορυφόρος Envisat

Εγκαινιάστηκε από το Κούρου στη Γαλλική Γουιάνα, τη νύχτα της 28ης Φεβρουαρίου 2002. Ο δορυφόρος Envisat είναι το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο γεωεπισκόπησης που έχει κατασκευάστεί ποτέ.

Μπορείτε να το φανταστείτε; Ζυγίζει 8.5 τόννους και έχει 10 μέτρα μάκρος, περίπου το μέγεθος ενός Ωονδρέζικου λεωφορείου διπλού ορόφου!

Zoom Sign
Envisat
Το Envisat από την άποψη ζωγράφου. Πηγή: ESA.

Ο δορυφόρος ESA Envisat πετάει με πολική τροχιά, σύγχρονη με τον ήλιο, σε περίπου 800 χιλιόμετρα υψόμετρο. Ο επαναλαμβαωόμενος κύκλος της τροχιάς αναφοράς είναι 35 ημέρες, και για τους περισσότερους αισθητήρες, που διαθέτουν μεγάλη λωρίδα, παρέχει πλήρη κάλυψη του πλανήτη μέσα σε μία έως τρεις ημέρες.

Πού είναι το Envisat τώρα; (ΕΝ)

Το Envisat μεταφέρει 10 εξελιγμένα μέσα για να παρέχουν συνεχή επιτήρηση και παρακολούθηση του έδαφος, της ατμόσφαιρας,των ωκεανών και πάγων της Γης.

Envisat Περισσότερα για το ASAR More about MERIS Περισσότερα για το AATSR Περισσότερα για το RA-2 Περισσότερα για το MWR Περισσότερα για το GOMOS Περισσότερα για το MIPAS Περισσότερα για το SCIAMACHY Περισσότερα για το DORIS Περισσότερα για το LRR
Τα μέσα του Envisat's. Κάντε κλικ στα μέσα για λεπτομερή περιγραφή της κάθε μίας. Πηγή: Aviso.